Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile şi beneficiile anasonului

ro

02 Dec, 2014 08:38 1986 Marime text
Planta de anason este originară din Asia Mică, Egipt, Creta şi Grecia, însa este cultivată şi în alte zone calde, cu climat favorabil.

Anasonul are o aromă delicată, datorită concentraţiei de anetol, un ulei esenţial. Conţine surse generoase de minerale, precum fier, mangan, calciu, magneziu, potasiu, cupru şi zinc. Aceste minerale sunt esenţiale pentru sănătatea cardiacă, a oaselor şi a sângelui. Seminţele de anason conţin şi vitamine din complexul B, importante sănătăţii generale, dar şi acizi graşi, amidon şi fibre.

Extractul de anason este folosit în unele produse pentru sugari, datorită acţiunii sale carminative care calmează durerile provocate de colici. Anasonul combate indigestia şi flatulenţa, iar ceaiul de anason este extrem de eficient pentru persoanele care se confruntă cu insomnie. Anasonul are proprietăţi expectorante semnificative, fiind recomandat pentru tratarea tusei şi a astmului. Extractul de anason inhibă creşterea şi înmulţirea unui număr mare de tulpini bacteriene şi infecţii microbiene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii