Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
14:45 17 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Polenul crud, un aliment natural complet

ro

19 Dec, 2014 00:00 890 Marime text
Considerat unul dintre cele mai pure alimente, polenul crud conţine 22 de nutrienţi, flavonoizi şi vitaminele A, D, E, C, P, dar şi pe cele din complexul B. Polenul crud are proprietăţi antioxidante, detoxifiante, anticanceroase, antitumorale, echilibrante, stimulente, tonice, antiseptice, antibiotice şi revitalizante pentru organismul uman. Polenul crud este considerat, după nuca de Brazilia, a doua sursă naturală de seleniu, un antioxidant puter­nic care are un rol important în procesul de eliminare a metalelor grele din organism, dar şi în detoxifierea acestuia.

Polenul crud este de mare ajutor în chimioterapie şi radioterapie: ajută la combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei şi ale iradierilor. Tot el asigură un metabolism celular sănătos, fiind considerat un tratament geriatric universal. Consumat frecvent şi în cantitate suficientă, polenul crud poate prelungi viaţa omului cu mulţi ani. Acest aliment îmbunătăţeşte activitatea creierului, fiind foarte util persoanelor care desfăşoară o muncă intelectuală, crescând capacitatea de concentrare şi eliminând oboseala cronică.

De asemenea, combate stările de slăbiciune, anemiile, nevrozele, stresul şi surmenajul. Polenul crud este un foarte bun întăritor al inimii şi este eficient în majoritatea bolilor circulatorii. În acelaşi timp, reglează funcţiile digestive şi ajută la refacerea florei intestinale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii