Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Piperul ajută digestia

ro

31 Dec, 2014 09:09 1403 Marime text
Piperul, unul dintre cele mai cunoscute condimente, are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Conţine fier, potasiu, mangan, vitaminele C şi K, precum şi fibre. Acest condiment contribuie la dizolvarea celulelor grase, accelerează arderile metabolice şi implicit ajută la scăderea în greutate. De asemenea, piperul creşte nivelul secreţiei de acid din stomac, ajută digestia, combate diareea, constipaţia, balonarea şi crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.
 
Tot piperul combate răceala şi tusea, desfundă nasul şi sinusurile, ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi stopează proliferarea bacteriilor din tractul digestiv. Totodată, alină durerile reumatice, ameliorează durerile de dinţi, contribuie la întreţinerea sănătăţii danturii, reface distrugerile cauzate în organism de radicalii liberi şi astfel poate preveni cancerul, bolile cardiovasculare şi diverse afecţiuni ale ficatului. Piperul poate fi folosit ca antidepresiv natural. În acelaşi timp, încurajează absorbţia de substanţe nutritive în toate ţesuturile organismului, îmbunătăţind astfel starea generală de sănătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii