Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru alimente care provoacă foame

ro

31 Dec, 2014 14:20 1045 Marime text
Senzaţia de foame poate apărea chiar şi după ce ai mâncat, deoarece anumite alimente „păcălesc” corpul să creadă că stomacul este gol şi mai are nevoie de nutrienţi. Printre aceste alimente se numără pâinea albă, deoarece în procesul de producţie al acesteia, învelişul exterior al bobului de grâu este înlăturat. În acest mod, făina rezultată devine mai săracă în fibre, iar organismul nu mai percepe senzaţia de saţietate. Pâinea albă poate fi înlocuită cu pâinea integrală, care, pe lângă senzaţia de saţietate pe care o oferă organismului, contribuie la îmbunătăţirea activităţii cerebrale, scade nivelul insulinei şi permite scăderea în greutate. 
 
Sucurile din fructe, datorită procesului de stoarcere, rămân cu tot zahărul din fructe, dar fără cea mai mare parte a pulpei, cea care conţine fibrele ce dau senzaţia de saţietate. Astfel, nivelul de zahăr din sânge creşte repede, iar apoi scade, rezultatul fiind senzaţia de foame şi scăderea nivelului de energie. Pe de altă parte, gustările sărate, cum ar fi covrigeii, conţin carbohidraţi simpli, care se digeră repede, având drept rezultat apariţia senzaţiei de foame. Cerealele pentru micul dejun, care nu sunt integrale şi au un conţinut ridicat de zahăr, nu oferă destule proteine şi fibre pentru a ţine foamea sub control.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii