Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Oul contribuie la creşterea imunităţii

ro

08 Jan, 2015 10:57 1525 Marime text
Oul este, alături de lapte, sursa proteică cel mai uşor de produs şi de utilizat. Foarte nutritivite şi bogate în proteine, ouăle conţin vitamine, minerale şi grăsimi bune, majoritatea prezente în gălbenuş. Un ou fiert tare reprezintă cea mai bună sursă de proteine, are doar 80 de calorii şi ţine de foame timp de două ore. 
 
Printre beneficiile consumului de ouă se numără prevenirea degenerării maculare şi a cataractei, buna funcţionare a sistemului nervos, creşterea imunităţii, reducerea inflamaţiilor şi alergiilor, prevenirea cancerului de sân la femei, creşterea sănătăţii părului şi a unghiilor. De asemenea, ele îmbunătăţesc memoria, protejează ficatul şi previn stresul.
 
Consumate dimineaţa, ouăle fierte ajută la controlul apetitului şi la menţinerea sau scăderea greutăţii corporale. Proteinele conţinute de ouă sunt implicate în procesele de creştere, memorare şi dezvoltare osoasă. Totodată, ouăle completează necesarul lipidic şi intervin în prevenţia hipertensiunii arteriale şi a accidentelor vasculare cerebrale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii