Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Negrilica măreşte rezistenţa la boli

ro

03 Dec, 2014 00:00 1791 Marime text
Utilizată de mii de ani pentru beneficiile pe care le oferă organismului, negrilica are o tulpină dreaptă, ramificată, florile, din care se formează niște capsule care conţin semințe negre, sunt de un albastru pal şi au un aspect stelat.

Cunoscută şi sub denumirile de cernuşcă sau chimen negru, această plantă conţine glucide, lipide, proteine, rezine, tanini, ulei volatil, glicozizi, alcaloizi, aminoacizi, flavone, saponine. În compoziţia seminţelor, s-au identificat şi alte elemente benefice organismului, precum: Omega-3 şi Omega-6, dar şi cantităţi importante de minerale şi vitamine.

Printre beneficiile seminţelor de negrilică se numără protejarea inimii, scăderea daunelor asociate atacurilor de cord, inhibarea dezvoltării celulelor cancerului de colon. Potrivit cercetătorilor, doar două grame de seminţe de negrilică, consumate zilnic, pot reduce nivelul de zahăr din sânge. Uleiul obţinut din aceste seminţe contribuie la detoxifierea organismului, acţionează ca un dilatator al căilor respiratorii şi măreşte viteza de cicatrizare. Negrilica este folosită cu succes împotriva paraziților intestinali. În acest scop, se pun la macerat, timp de 12 ore, trei linguri cu pulbere de seminţe, într-un litru de zeamă de varză, soluţia obţinută fiind consumată de trei pe pe zi, înainte de mese. De asemenea, negrilica măreşte rezistenţa la boli, având efect imunostimulator şi imunomodulator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii