Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
11:19 22 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

ro

03 Jan, 2015 00:00 999 Marime text
Hreanul face parte din aceeaşi familie cu broccoli şi varza, fiind cultivat în special pentru rădăcina sa, care conţine vitamina C, sulfură de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu şi magneziu. Hreanul, datorită proprietăţilor sale, detoxifică organismul, încălzeşte sângele, contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la absorbţia optimă a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor roşii din organism. De asemenea, susţine fluxul de oxigen din corp.
 
Ceaiul din rădăcină de hrean are proprietăţi expectorante puternice, fiind indicat în combaterea virozelor. Deoarece nu conţine grăsimi şi este un puternic diuretic, hreanul ajută în procesul de slăbire. De asemenea, favorizează vindecarea infecţiilor sinusurilor, prin subţierea mucusului ce se formează şi care blochează căile nazale. Hreanul previne acumularea de toxine în vezica urinară şi ajută la eliminarea acestora, prin stimularea urinării. Totodată, hreanul stimulează apetitul, menţine sănătoase celulele roşii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.  Hreanul ras, aplicat direct pe piele, poate preveni inflamaţiile încheieturilor şi durerile musculare. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii