Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:22 24 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Efectele terapeutice ale drojdiei inactive

ro

17 Dec, 2014 13:08 972 Marime text
Drojdia nutriţională sau drojdia inactivă este un organism unicelular, o tulpină a bacteriei Saccharomyces Cerevisiae, care are un gust plăcut, spre deosebire de drojdia de bere, ce rezultă în urma procesului de fermentare a berii, împrumutând un gust amărui. Aceasta este spălată şi uscată cu căldură pentru a fi dezactivată. Tocmai pentru că este „inactivă” nu are capacitatea de a creşte, deci nu se foloseşte în patiserie sau în produsele de panificație. După uscare, este transformată în pudră sau fulgi.
 
Această drojdie nu conţine gluten şi are o cantitate redusă de sodiu. Drojdia inactivă conţine numeroase substanțe nutritive, precum acid folic, complexul de vitamine B şi proteine. Drojdia inactivă conţine şi 18 aminoacizi şi 15 minerale, printre care se numără magneziu, seleniu, fier, cupru, vanadiu, litiu, crom şi potasiu. Datorită conţinutului de acid folic, drojdia inactivă contribuie la formarea globulelor roşii şi previne simptomele de anemie. De asemenea, această drojdie ajută la reglarea glucozei fluctuante din sânge şi a presiunii arteriale scăzute, precum şi la îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi la buna circulaţie a sângelui. Drojdia nutriţională întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa la efort fizic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii