Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul din mătase de porumb menţine sănătatea sistemului urinar

ro

19 Dec, 2014 12:38 1268 Marime text
Ceaiul din mătase de porumb este un remediu naturist care s-a dovedit eficient pentru multe afecţiuni. Mătasea de porumb conţine, în proporţie destul de mare, flavonoide, saponine şi săruri de potasiu, dar şi vitaminele K, C, B şi E, lipide, tanini, amidon şi substanţe minerale. Conţinutul mare de flavonoide, polifenoli, fitochimicale şi antioxidanţi transformă mătasea de porumb într-un bun adjuvant pentru tratarea cancerului. Mătasea de porumb are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatorii, calmante, antibacteriene, hipoglicemiante şi hipotensive.
 
De asemenea, are acţiune diuretică şi se foloseşte pentru problemele vezicii urinare şi ale rinichilor. Are, totodată, capacitatea de a reduce formarea pietrelor la rinichi. Acest ceai este utilizat şi în tratarea cistitei, o boală caracterizată prin inflamarea vezicii urinare, în urma unei infecţii. Ceaiul din mătase de porumb optimizează funcţiile bilei, luptă contra icterului şi scade tensiunea arterială.
 
De asemenea, este indicat şi pentru anumite probleme apărute la nivelul pielii, precum celulita, degerăturile, eczemele şi edemele. Acest ceai ajută şi la scăderea în greutate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii