Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:39 23 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Beneficiile uleiului din germeni de grâu

ro

07 Dec, 2014 00:00 753 Marime text
Uleiul din germeni de grâu conţine grăsimi, acizi graşi esenţiali în proporţie de 72%,  vitaminele A, B1, B2, D, E, F şi K, lecitină, dar şi minerale, precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc. Uleiul din germeni de grâu are un conţinut ridicat de vitamina E, cel mai puternic antioxidant natural, care neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, protejează nervii şi musculatura ţesutului, oxigenând şi favorizând detoxifierea pielii feţei.

Uleiul din germeni de grâu poate constitui un aliment de bază pentru menţinerea sănătăţii inimii, contribuie la reglarea colesterolului, împiedică depunerea acestuia pe pereţii arterelor, optimizează funcţia cardiovasculară şi ajută sângele să circule mai uşor prin organism. Acest ulei este folosit şi pentru tratarea miopiei, oboselii, eczemelor şi acneei. Datorită conţinutului de lecitină, uleiul din germeni de grâu contribuie la îmbunătăţirea memoriei, în timp ce conţinutul în vitamina D ajută la asimilarea calciului în oase.

Ti-a placut articolul?

Comentarii