Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente cu rol antiinflamator

ro

23 Oct, 2014 00:00 1472 Marime text
Alimentele cu rol antiinflamator conţin substanţe nutritive, care luptă eficient împotriva durerilor de cap, oase, spate, dar şi a celor provocate de inflamaţiile interne care pot apărea în organism. Inflamaţia reprezintă reacţia de apărare a organismului, în momentul în care este atacat de diverşi radicali liberi, precum bacterii, traumatisme şi stres, care slăbesc sistemul imunitar şi declanşează reacţia inflamatorie.
 
Inflamaţia este considerată una dintre cauzele principale ale bolilor cardiace, renale, digestive, pulmonare, osoase sau articulare. Printre alimentele cu cel mai puternic efect antiinflamator se numără ceaiul de rooibos, bogat în polifenoli, substanţe cu efect antioxidant, care protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Afinele sunt fructele de pădure cu cel mai crescut conţinut de antioxidanţi, esenţiali în combaterea îmbătrânirii premature şi a inflamaţiilor din organism, care întăresc sistemul imunitar al organismului şi îl fac rezistent în faţa radicalilor liberi, care atacă sănătatea şi determină apariţia inflamaţiilor.
 
Usturoiul conţine compuşi sulfuraţi, care au rolul de a combate inflamaţia din organism. Nucile sunt extrem de bogate în acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care combat durerile şi reduc riscul de infarct sau boli cardiovasculare, afecţiuni care pot apărea din cauza inflamaţiilor din corp. În plus, nucile sunt bogate şi în fitochimicale, substanţe care conţin agenţi antiinflamatori şi care protejează organismul de boli şi afecţiuni. Dovleacul conţine carotenoizi, substanţe antioxidante, care absorb radicalii liberi ce atacă organismul şi îl protejează de boli, întărindu-i imunitatea. Totodată, betacarotenul din dovleac luptă eficient împotriva bolilor inflamatorii ale pielii şi plămânilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii