Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 20 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Proprietăţile terapeutice ale consumului de soia

ro

16 Jun, 2014 00:00 1133 Marime text
Soia, singurul aliment vegetal care oferă corpului toţi aminoacizii esenţiali, este, în acelaşi timp, o sursă excelentă de proteine, glucide, lipide, lecitină, fibre, acizi graşi saturaţi, fitoestrogen şi de vitamine A, B1, B2, C, D şi E.
Soia, o legumă cu gust şi proprietăţi precum cele ale cărnii, nu conţine colesterol, ceea ce o recomandă în dieta diabeticilor. Soia poate fi consumată în diverse moduri, cum ar fi lapte, făină, iaurt, boabe verzi sau uscate şi tofu.

Printre beneficiile consumului de soia se numără reglarea nivelului colesterolului şi a tensiunii arteriale, îmbunătăţirea circulaţiei şi reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă. Soia este importantă şi pentru sănătatea mentală, deoarece previne declinul cognitiv, îmbunătăţeşte memoria şi creşte capacitatea de concentrare. Datorită conţinutului bogat în fitoestrogen, soia ameliorează simptomele menopauzei, prin creşterea nivelului de estrogen în organism.
Consumul frecvent de soia previne osteoporoza, riscul de fracturi şi pierderea densităţii minerale osoase. Soia suprimă formarea tumorilor şi protejează împotriva dezvoltării cancerului de prostată şi a celui mamar, renal şi de colon.

Ti-a placut articolul?

Comentarii