Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile terapeutice ale ceaiului de ghimbir

ro

22 Oct, 2014 10:46 1756 Marime text
Ceaiul de ghimbir reprezintă o excelentă sursă de vitamine din grupul B, dar şi de vitaminele C, D şi A, minerale, precum magneziu, potasiu, cupru, mangan. Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative şi antitermice, care îi dau gustul şi aroma specifică şi favorizează mişcarea muşchilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai bună digestie.
 
De asemenea, ceaiul de ghimbir este o sursă importantă de antioxidanţi necesari combaterii efectelor radicalilor liberi. Ceaiul de ghimbir are efecte expectorante, antifungice, antivirale, analgezice, hipotensive, antiinflamatorii, antiseptice. Acest ceai accelerează metabolismul, topeşte celulele adipoase şi calmează durerile de cap, prin efectul unor principii cu efect antiinflamator din ghimbir. Un tonic general pentru organism, ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne apariţia bolilor cardiace, combate senzaţia de greaţă, inclusiv a greţurilor din timpul sarcinii. În plus, ceaiul de ghimbir scade riscul de cancer de colon şi ovarian.
 
Ceaiul de ghimbir scade tensiunea, relaxând vasele de sânge ce înconjoară muşchii, contribuie la prevenirea şi tratarea greţurilor cauzate de mişcare şi calmează ameţelile. Totodată, reduce inflamaţiile căilor respiratorii, în special în plămâni, reducând simptomele respiratorii asociate cu alergiile de sezon.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii