Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păpădia contribuie la detoxifierea şi curăţarea organismului

ro

09 Oct, 2014 00:00 1825 Marime text
 Păpădia, o plantă valoroasă, poate fi utilizată ca aliment, dar şi ca medicament. Conţine vitaminele A, B, C şi D, fier, potasiu, zinc. Frunzele de păpădie, ce conţin proteine într-o cantitate mai mare decât spanacul, sunt folosite la salate şi ceaiuri, pentru aromă. Rădăcinile sunt utilizate ca înlocuitori pentru cafea, în timp ce florile se pot folosi la producerea vinurilor.
 
Deoarece păpădia are efecte diuretice şi detoxifiante puternice, ceaiul de păpădie este recomandat în curele de slăbire, fiind considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit. Favorizează eliminarea toxinelor din organism şi intensifică tranzitul intestinal. Nu se recomandă consumul a mai mult de trei căni de ceai pe zi, din cauza efectului diuretic care poate duce la deshidratare. Datorită proprietăţilor sale de detoxifiere, păpădia tonifică şi oferă un aspect sănătos pielii. De asemenea, efectele păpădiei pot fi şi mai puternice dacă este consumată atunci când este proaspătă.
 
Infuzia şi ceaiul de păpădie sunt folosite şi pentru tratarea bolilor de rinichi, arsuri stomacale, inflamaţii şi alte afecţiunii ale pielii. Sursă de magneziu, potasiu, calciu şi fier, păpădia favorizează întărirea oaselor, fiind indicată ca adjuvant în reumatism şi gută.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii