Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Multiplele întrebuinţări ale nucii de cocos

ro

02 Apr, 2015 10:56 1475 Marime text
Nuca de cocos este un aliment complet, care ne oferă pulpa alba, apa de cocos, lapte şi ulei. Astfel, ea poate fi folosită în totalitate (miezul, conţinutul apos dar şi coaja). În stare matură, nuca de cocos poate ajunge până la 1,5 kilograme.

Apă de cocos are un conţinut bogat în electroliţi, precum potasiu, calciu, sodiu, substanţe importante pentru hidratare şi pentru menţinerea nivelului ph-ului din sânge. Uleiul de cocos are capacitatea de a distruge bacteriile şi viruşii ce cauzează ulcer gastric, dar şi infecţiile sinusurilor şi ale tractului urinar. De asemenea, ajută la scăderea colesterolului şi la scăderea greutăţii corporale, previne şi tratează diabetul, ajută orgnismul să absoarbă vitaminele şi mineralele din alte alimente. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii