Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangoldul, una dintre cele mai sănătoase legume

ro

23 Jun, 2014 16:23 5460 Marime text
Mangoldul sau sfecla elveţiană este o plantă originară din zona de litoral a Europei şi a Asiei şi produce frunze comestibile din primăvară până la apariţia frigului. Este un soi de sfeclă, care se cultivă pentru frunzele sale foarte mari, cărnoase, consistente şi foarte plăcute la gust, ce pot fi folosite în supe, salate, plăcinte sau budinci.
Una dintre cele mai sănătoase legume, ce poate fi adăugată în dieta zilnică, mangoldul este cunoscut datorită conţinutului bogat în vitaminele A, C, E şi K. De asemenea, mai conţine minerale, calciu, fosfor, sodiu, proteine, glucide şi celuloză. Consumul unei ceşti de mangold fiert asigură 17% din necesarul zilnic de vitamina E.
Consumul de mangold este recomandat persoanelor care au deficit de calciu, potasiu, fosfor, sodiu şi celor care suferă de diabet. Are proprietăţi antiinflamatoare şi contribuie la buna circulaţie a sângelui, fiind şi un bun digestiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii