Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măghiranul şi importanţa sa pentru organism

ro

02 Dec, 2014 09:22 2562 Marime text
Măghiranul este o plantă perenă, originară din Egipt şi Arabia, care are puternice calităţi medicinale. Se găseşte în diverse variante: proaspăt, uscat, pudră sau ulei esenţial. Măghiranul conţine vitaminele A, C şi D, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, mangan şi numeroase uleiuri volatile. Măghiranul are proprietăţi antiseptice, antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antivirale şi este eficient împotriva unor afecţiuni comune, precum intoxicaţiile alimentare, infecţiile bacteriene, răceala, gripa, oreionul sau pojarul.

Măghiranul contribuie şi la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular şi circulator, ajută la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce scade riscul de hipertensiune şi alte probleme cardiace, previne depunerea de colesterol şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, prin dilatarea arterelor. De asemenea, măghiranul ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de inflamaţii, este benefic pentru astm, spasme musculare, dureri de cap, migrene, febră şi alte dureri corporale.

De asemenea, ceaiul de măghiran este foarte benefic pentru sistemul digestiv, măreşte producţia de enzime digestive, calmează stomacul, îmbunătăţeşte apetitul, reduce greaţa, elimină flatulenţa şi vindecă constipaţia sau diareea. În plus, ceaiul de măghiran previne şi vindecă infecţiile intestinale şi crampele stomacale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii