Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kudzu, planta care suprimă pofta de alcool

ro

12 Dec, 2014 10:59 1430 Marime text
Kudzu este o plantă originară din Asia, de la care, în scop terapeutic, se folosesc rădăcina, lăstarii şi frunzele, care conţin vitamina B2, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, seleniu şi quercitină. Rădăcina acestei plante are efect antiinflamator, antispastic, diaforetic, antifebril şi calmant. Contribuie la reducerea consumului excesiv de alcool şi a absorbţiei acestuia de la nivelul tubului digestiv, îmbunătăţeşte, de asemenea, nivelul enzimelor hepatice şi ameliorează simptomele menopauzei, precum transpiraţii, insomnii, demineralizare osoasă, creştere în greutate.
 
Kudzu îmbunătăţeşte funcţiile ficatului în cazul consumul excesiv de alcool şi ajută la reducerea inflamaţiei celulelor hepatice. Extractul de Kudzu ajută în tratamentul dependenţei de nicotină, fiind recomandat celor care doresc să renunțe la fumat, dar şi la calmarea durerilor de cap, a ţiuitului în urechi, a răcelii, gripei şi afecţiunilor gastrointestinale.
 
Mai mult de atât, această plantă reduce tensiunea arterială, previne dezvoltarea afecţiunilor cardiace, îmbunătățește circulația sângelui, previne cancerul de sân, sindromul premenstrual, osteoporoza, degenerarea proceselor metabolice la nivelul ţesutului osos. Kudzu creşte capacitatea de învăţare, vindecă tulburările de memorie, reduce nivelul de zahăr din sânge şi stimulează pofta de mâncare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii