Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 26 07 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanţa calciului pentru organism

ro

14 Jun, 2014 18:54 1260 Marime text
Calciul, mineralul cel mai abundent din organism, are un rol important, el reprezentând aproximativ 2% din greutatea noastră, adică cam 1 kg.
Aproape toată cantitatea de calciu se găseşte în oase şi în dinţi. Pe lângă faptul că este principalul element al structurii osului, calciul contribuie la coagularea sângelui, în activitatea cardiacă, producţia secreţiei lactate, contracţia musculară şi favorizează absorbţia vitaminei B12. 
Calciul previne apariţia osteoporozei, intervine în sinteza şi secreţia unor hormoni, scade nivelul colesterolului, reglează tensiunea arterială şi ameliorează insomniile.
Principala sursă de calciu o constituie produsele lactate (lapte, iaurt, brânză, unt, caşcaval ). O altă sursă de calciu este reprezentată de legume, precum morcovi, ţelină, sfeclă roşie, varză, conopidă, hrean, roşii, ciuperci, spanac, napi dar şi ouă, peşte, alune, nuci, migdale, tofu şi alte produse din soia.
Suplimentarea aportului de calciu este necesară, deoarece organismul pierde calciu, în fiecare zi, prin piele, unghii, păr şi transpiraţie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii