Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dependenţa de alcool, combătută cu ceai de pedicuţă

ro

08 Jul, 2014 16:07 5176 Marime text
Dependenţa de alcool este o afecţiune cronică, ce poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii, a psihicului, dar şi asupra raporturilor sociale. Consumul excesiv de alcool afectează ficatul, celulele cerebrale şi activitatea cardiacă.
 
Pe lângă tratamentul medicamentos, există şi câteva remedii naturiste, prin care poate fi redusă această dependenţă. Unul dintre aceste remedii este drojdia de bere proaspătă, care, consumată zilnic, câte 50-80 de grame, va inhiba dorinţa de a bea. Infuzia de cimbru este o altă alternativă de a scăpa de acest viciu. Aceasta se prepară din 20 de grame de plantă, la un litru de apă clocotită. Ingredientele se lasă cinci minute la infuzat, după care se consumă câte o lingură din 15 în 15 minute.
 
Mierea de albine, în combinaţie cu oţetul de mere, poate inhiba cu succes pofta de alcool. În acest caz, se consumă câte două linguri de miere, în care s-au adăugat două linguri de oţet de mere, de trei ori pe zi. Ceaiul de pedicuţă, băut dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun (150 de ml) şi cu o oră înaintea prânzului (100 de ml), are rezultate foarte bune. Această cură trebuie urmată timp de două, trei săptămâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii