Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce trebuie să consumăm banane

ro

18 Jun, 2015 09:27 1345 Marime text
Consumul unei banane pe zi ajută la prevenirea unui număr mare de boli şi oferă o cantitate foarte mare de energie. Comparativ cu un măr, o banană are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor şi de cinci ori mai multă vitamina A şi fier. Bananele conţin trei zaharuri naturale, şi anume sucroză, fructoză şi glucoză. Ele conţin triptofan, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru relaxare, îmbunătăţirea stării de spirit, instalarea stării de fericire şi reducerea depresiei.
 
Datorită conţinutului bogat în fier, bananele pot stimula producţia de hemoglobină din sânge şi astfel ajută în cazuri de anemie. Bananele conţin şi potasiu, mineral care creşte puterea de concentrare, stabilizează viteza sângelui, combate hipertensiunea arterială, reducând astfel riscul de hipertensiune arterială şi de accident vascular cerebral.
 
Bananele au un efect antiacid natural pentru organism, ajută la reducerea arsurilor stomacului şi la reducerea iritaţiei prin acoperirea mucoasei stomacului. Datorită texturii sale moi, banana este folosită ca hrană dietetică împotriva tulburărilor intestinale. Totodată, bananele sunt bogate în vitamina B, care ajută la calmarea sistemului nervos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii