Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
02:05 24 07 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Coaja de ou, cea mai importantă sursă de calciu

ro

06 Jul, 2015 11:20 755 Marime text
Coaja de ou este folosită, de obicei, drept hrană pentru pui şi animale, pentru a stimula creşterea şi sănătatea acestora. Are în compoziţia sa aproximativ 93% calciu, dar şi alte minerale, precum fosfor, magneziu, siliciu, potasiu, sodiu, mangan, bor, sulf, zinc şi fier. Din coaja unui ou de mărime medie rezultă aproximativ o linguriţă de pulbere, ce conţine 750-800 miligrame de calciu, plus alte 27 de microelemente. Compoziţia cojii de ou este similară cu cea a oaselor umane, a dinţilor, dar şi a măduvei osoase.
 
Coaja de ou ajută la producerea de celule sanguine şi este deosebit de utilă pentru copii. Poate accelera foarte mult vindecarea fracturilor osoase. În acest scop, se bea, de trei ori pe zi, câte un pahar de ceai sau apă plată în care s-a dizolvat o linguriţă de pulbere de coajă de ou. Pentru tratarea osteoporozei, se face o cură, o dată la un an, timp de trei săptămâni, cu coajă de ou. În această perioadă se consumă, înainte de cină, câte o jumătate de linguriţă de pulbere de coajă de ou, amestecată în iaurt, lapte sau suc. Coaja de ou este indicată şi pentru tratarea arsurilor şi a durerilor stomacale. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii