Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai importante ceaiuri cu rol antioxidant

ro

14 Dec, 2014 09:21 2949 Marime text
Antioxidanţii sunt substanţe care protejează organismul, datorită conţinutului bogat în săruri minerale, flavonoizi şi vitamine, în special vitamina C, care este cea mai importantă. Printre ceaiurile cu cel mai puternic rol antioxidant se numără ceaiul verde, negru, alb şi roşu.   
                                                     
Datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale, ceaiul verde este un tonic al sistemului imunitar şi ajută la distrugerea radicalilor liberi. Persoanele care consumă în mod regulat ceai verde prezintă un risc redus de a suferi de cancer de esofag şi de stomac. Ceaiul negru are efecte benefice pentru inimă, reduce riscul de cardiopatie ischemică şi este unul dintre cele mai eficiente remedii în ceea ce priveşte reducerea procentului de grăsimi din organism. Ceaiul negru este recomandat în special persoanelor care au probleme renale, digestive sau cardiace.  
                                              
Pe de altă parte, ceaiul alb previne apariţia tumorilor la colon, la sân sau la ficat. Acest ceai are cel mai mare conţinut de antioxidanţi, fiind benefic împotriva cancerului şi îmbătrânirii premature. Ceaiul roşu este un puternic antioxidant, acţiunea polifenolilor din compoziţia sa echivalând cu consumul a 22 de fructe şi legume. Ceaiul roşu inhibă creşterea tumorilor canceroase, este benefic în hipertensiune, insuficienţă hepatică şi în depresie.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii