Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de curpen de pădure, rol în ameliorarea reumatismului

ro

07 Aug, 2014 12:04 4754 Marime text
Curpenul de pădure, o liană care se dezvoltă pe trunchiul şi coroana arborilor sau pe sol, în lipsa pomilor, este folosit, în scop terapeutic, datorită proprietăţilor sale. Acesta conţine vitamine, protoanemonina şi anemonina şi are efecte antibiotice, tonice, antiinflamatoare şi antimalarice.
Sucul proaspăt preparat din frunze de curpen de pădure este indicat în reumatism, sciatică, precum şi în ameliorarea durerilor cutiei toracice. Ceaiul de curpen se prepară dintr-o linguriţă de plantă fin macinată şi 500 ml de apă. Ceaiul obţinut nu se bea dintr-o dată, ci în trei-patru reprize, pe parcursul unei zile. Acest ceai, prin acţiunea sa antiplegică, imunitară, antitumorală şi fitoestrogenică, este indicat în paralizii, tumori, inflamaţii ganglionare, cancer al ganglionilor limfatici, celulită şi hiperfoliculinemie.
De asemenea, ceaiul de curpen este recomandat în caz de faringită, malarie, tuse sau prostatită, în timp ce compresele cu ceai de curpen concentrat stimuleaza creşterea părului. Administrarea internă a preparatelor pe bază de curpen de pădure nu trebuie să depăşească 14 zile consecutive. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii