Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul de busuioc – multiple beneficii pentru sănătate

ro

30 Jul, 2014 10:20 1933 Marime text
Busuiocul, o plantă cu beneficii multiple de la care se folosesc frunzele proaspete, uscate sau congelate, contribuie la eliminarea mucusului în cazul răcelii, calmează durerile de stomac, stimulează digestia, elimină balonarea şi stimulează lactaţia. Ceaiul de busuioc ajută la oxigenarea celulară, îndepartează anxietatea şi oboseala cronică, dar şi crampele stomacale.
 
În inflamaţiile căilor respiratorii, ceaiul de busuioc este utilizat ca antiseptic respirator, antispastic, antitusiv, bronhodilatator. De asemenea, acesta întăreşte sistemul imunitar, reglează funcţiile glandelor endocrine, metabolismul celular şi tonifică întregul organism. Ceaiul de busuioc are acţiune energizantă şi antidepresivă, înlăturând efectele surmenajului şi echilibrând starea psihică şi emoţională.
 
Ceaiul de busuioc uscat este indicat persoanelor care suferă de migrene pe fond nervos, colici, gastrită şi ulcer gastric, colită, bronşită, gripă sau probleme cardiovasculare. Consumul de ceai de busuioc scade efectul nociv al nicotinei şi al altor substanţe toxice cu nucleu de tip nicotinic.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii