Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile aduse organismului de cicoare

ro

08 Dec, 2014 12:34 3640 Marime text
Cicoarea este o plantă comună, originară din Europa, cunoscută și utilizată ca plantă medicinală încă din cele mai vechi timpuri. De la cicoare se folosesc toate părțile plantei, de la floare şi tulpină, până la rădăcină, care are cele mai multe proprietăți. Cicoarea este foarte bogată în substanțe nutritive, conţine vitaminele A, B, C, K şi P, arginină, cicorină, fructoză, ulei volatil şi minerale, precum fier, fosfor, calciu, potasiu şi magneziu.
 
Cicoarea conţine şi inulină, un suc lăptos care se eliberează atunci când se rupe tulpina și datorită căruia această plantă este recomandată persoanelor care vor să slăbească. Inulina, o sursă de fibre dietetice, încetineşte rata digestivă și absorbția intestinală. Această plantă stimulează funcţia cerebrală și îmbunătăţeşte atenţia, constituind un înlocuitor perfect al cafelei.
 
Cicoarea îmbunătăţeşte sistemul imunitar, este eficientă în cazul diabetului zaharat, deoarece reglează nivelul de glicemie din sânge. Are acţiune depurativă, favorizând eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul de cicoare este un bun dezinfectant în cazul tăieturilor sau arsurilor, ameliorează durerea provocată de răni şi calmează durerile abdominale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii