Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diversificare.ro Barba caprei, rădăcina exotică uitată

ro

24 May, 2015 13:27 2384 Marime text
Barba caprei este o rădăcinoasă asemănătoare la aspect cu pastarnacul, însă, de culoare neagră. Unii ar spune că are gust de stridii, alţii că se apropie de cel al miezului de anghinare.

Este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, iar numele i-a venit de la rădăcina “păroasă”. În trecut era folosită că antidot pentru muşcăturile de şarpe. Barbă caprei mai este cunoscută şi sub numele de: salsify, iarbă-viperei, rădăcina-şarpelui.

Ce substanţe nutritive conţine barbă caprei şi ce beneficii aduce?

Rădăcina de barba caprei conţine fibre, inuline, un amestec de polizaharide considerate prebiotice, vitamina A, E, B, C, potasiu, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, fier, mangan, cupru şi zinc.

Inulinele favorizează dezvoltarea bifidobacteriilor benefice intestinelor. Astfel, consumul acestei rădăcinoase protejează aparatul digestiv, întăreşte sistemul imunitar, scade nivelul de colesterol din sânge, reduce riscul de accident vascular şi este admis în regimul bolnavilor de diabet. La copii, conţinutul de magneziu şi fosfor ajută la dezvoltarea armonioasă a văzului şi a memoriei.

Când pot introduce barbă caprei în alimentaţia bebeluşului?

Că orice altă rădăcinoasă, barba caprei poate fi introdusă în alimentaţia bebeluşului începând cu vârstă de 6-7 luni. Nu uitaţi de regulă celor 4 zile şi cereţi întotdeauna, înainte, părerea medicului pediatru.

Articol integral pe: http://diversificare.ro/alimente/leguminoase/2015/04/barba-caprei-radacina-exotica-uitata/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii