Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:04 25 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Agrişele indiene revitalizează părul

ro

03 Dec, 2014 10:10 1464 Marime text
Agrişele indiene sunt fructe sărace în calorii, care conţin 80% apă. Sunt  surse bogate de carbohidraţi, fibre dietetice, vitamina C, minerale, aminoacizi, pectine şi antioxidanţi. Agrişele indiene sau fructele amla, datorită conţinutului ridicat de fibre, curăţă tractul gastrointestinal. Aroma agrişelor stimulează mai mulţi receptori gustativi şi activează enzimele digestive. Totodată, agrişele ajută la reglarea glucozei în sânge şi la scăderea nivelului de albumin. Tot ele protejează vasele de sânge, împiedică apariţia aterosclerozei, scad concentraţia colesterolului. 

Aceste fructe revitalizează părul, îi redau volum şi împiedică căderea şi ruperea acestuia, datorită aportului de vitamina C. Antioxidanţii prezenţi în agrişe previn albirea prematură a părului. Uleiul de agrişe conţine acizi graşi esenţiali, care accelerează creşterea firului de păr, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi îndepărtează mătreaţa. Agrişele împiedică formarea cheagurilor de sânge şi, datorită proprietăţilor antiinflamatorii, reduc durerea şi umflăturile. În plus, previn aftele, elimină stresul, îmbunătăţesc memoria şi contribuie la buna funcţionare a ficatului. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii