Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
23:36 18 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ecler cu crema de cafea si glazura fondant

ro

21 Feb, 2017 09:35 1169 Marime text


Am mai gatit ecler de casa aici si a fost foarte apreciat de toata familia. Stiam ca voi mai incerca, asa ca de data asta am pregatit ecler cu crema de cafea si glazura fondant. Eclerul cu crema de cafea si glazura fondant va fi apreciat de toată familia!

Ingrediente pentru aluatul de choux

  • 65 g faina,
  • 1/2 lingurita de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 60 g unt taiat bucatele – (82% grăsime, eu folosesc acest unt),
  • 120 ml apa,
  • 2 oua mari usor batute
  • un ou batut pentru uns choux-urile inainte de a le baga la cuptor

Ingrediente crema de cafea

300 ml lapte
½ pastaie de vanilie sau 1 plic zahar vanilat bourbon (nu zahar vanilinat, in niciun caz, ci acest zahar vanilat)
3 galbenusuri
65 grame zahar
20 grame amidon (eu il folosesc pe acesta)
20 grame faina
1 lingura cafea solubila (ness)
150 g frisca batuta (eu o prepar din aceasta smantana cu 30% grasime, asa cum am aratat in aceasta reteta de cornete umplute cu frisca si tavalite prin nuca)

Modul de preparare în puteţi găsi pe alinacuisine.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii