Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majoritatea românilor preferă să petreacă sărbătorile de sfârșit de an în familie. Care sunt românii cei mai ataşaţi de sărbătorile iarnă

ro

14 Dec, 2017 14:22 1752 Marime text
Peste 84% dintre români asociază sărbătorile de sfârşit de an cu bradul şi instalaţiile de lumini, iar 78% ascultă muzică specifică acestei perioade, potrivit unui studiu de specialitate, citat de AGERPRES.
 
Din același sondaj mai reiese că 72% dintre români aleg să-şi petreacă timpul liber cu cei dragi în perioada sărbătorilor, 15% îşi fac planuri pentru petreceri şi activităţi de iarnă în acest interval de timp, iar 13% dintre respondenţi preferă să se odihnească, conform datelor din studiul realizat de compania ELBI Electric & Lighting. Românii din zona Bucovinei sunt cei mai ataşaţi de sărbătorile de sfârşit de an, majoritatea spunând că cel mai important e timpul petrecut cu cei dragi (93%), datinile (85%) şi instalaţiile de lumini (78%).
 
În topul preferinţelor în funcţie de vârstă, persoanele de peste 65 de ani preferă să stea cu cei dragi (93%), să asculte muzică specifică perioadei de sărbători (100%) şi bradul (94%). În schimb, tinerii cu vârste între 25 şi 34 de ani, preferă activităţile de sărbători precum împodobirea bradului (94%), instalaţiile de lumini (85%) şi timpul petrecut cu cei dragi (72%).
 
Oamenii care trăiesc la oraşe asociază sărbătorile de sfârşit de an cu bradul (93%) şi timpul petrecut cu cei dragi (73%), iar cei din mediul rural preferă bradul şi instalaţiile de luminii în aceeaşi proporţie (89%).
 
Se constată o diferenţă şi între femei şi bărbaţi atunci când vorbim de preferinţele specifice acestei perioade. Femeile preferă bradul (92%) şi muzica de sărbători (79%), pe când bărbaţii preferă instalaţiile de lumini şi bradul (89%).
 
Studiul a fost realizat în perioada 18 septembrie-19 octombrie 2017 pe un eşantion de 670 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 - 65 de ani, din toate regiunile ţării.

Sursa: AGERPRES 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii