Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vrem turism, nu bombe” Miting de protest împotriva venirii refugiaţilor, duminică, la Vama Veche

ro

31 Mar, 2016 20:44 3352 Marime text
 
În urma zvonurilor din ultima perioadă, potrivit cărora ar putea ajunge refugiaţi în România, mai exact la Vama Veche, pe reţeaua de socializare Facebook, a fost anunţat un „miting de protest împotriva venirii refugiaţilor”, care urmează să aibă loc duminică, 3 aprilie, începând cu ora 12.00. Oamenii sunt nemulţumiţi, printre altele, se tem că simpla prezenţă în zonă a străinilor le va goni oaspeţii.
 
Dumitru Ionel Viziteu, un cetăţean din Vama Veche, masterand la Actorie în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, este cel care a postat evenimentul.

„Avem o poziţie vehementă. Duminică, vor participa mai multe partide, persoane fizice, cetăţeni. Este ceva ce trebuie făcut, ce trebuie să facem noi, ca oameni”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Dumitru Ionel Viziteu.

„Trebuie să fim informaţi, să ni se zică la ce să ne aşteptăm. Zvonurile sunt adevărate sau nu? Trebuie să ştim despre ce este vorba! Cu toţii ştim de ce sunt în stare refugiaţii, aţi văzut ce s-a scris în presă? Vrem răspunsuri clare, să ştim ce poziţie să luăm!”, ne-a mai spus acesta.


De asemenea, Dumitru Ionel Viziteu ne-a declarat că duminică va avea loc şi un marş, din staţiile de autobuz, până la unitatea de grăniceri, locul unde se zvoneşte că vor veni refugiaţii.
 
Totodată, pe pagina evenimentul a fost postat un mesaj de la Partidul România Unită Mangalia. „Vom fi alături de manifestanţii care vor protesta împotriva refugiaţilor, duminică, în Vama Veche, la ora 12.00, pentru că vrem o Românie unită, pentru că vrem un popor creştin", este mesajul postat. „PRU se opune invaziei musulmane”, se arată pe afişul postat alături de mesajul de mai sus.
 
Până la ora publicării acestei ştiri, peste 40 de persoane au spus că sunt interesate de eveniment, în timp ce 43 au spus că vor participa la acesta. Iniţiatorul evenimentului ne-a precizat că se aşteaptă să participe peste 150 de persoane.

Reacţii pe Facebook
 
Pe pagina evenimentului au curs reacţiile oamenilor. „Dacă suntem români, hai să ne luăm ţara înapoi şi să o administrăm cum vrea poporul, nu cum vor străini din afară”, a scris un utilizator Facebook. În replică, un altul a comentat: „Sincer, nici eu nu sunt de acord cu asta, dar dacă am vrut în uniune, trebuie să jucăm după regulile lor”, potrivit altui utilizator Facebook.
 
De asemenea, au fost postate şi alte comentarii, ce vin în susţinerea evenimentului. Iată câteva dintre ele:
  • „Nu vrem refugiaţi suntem un popor creştin!!! Suntem un popor cu tradiţii, suntem naţionalişti cu o altă educaţie, suntem un popor liber!!! Suntem uniţi!!!! Vrem libertate, nu islamizare!!!! Vă aşteptăm la miting în nr. cât mai mare!!!”;
  • „Nu vrem refugiaţi la noi pe litoralul românesc!!! Vrem turism, nu bombe!!!!”;
  • „Să fim împreună fraţilor”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii