Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta află, azi, decizia Baroului București

ro

13 Sep, 2016 08:10 2081 Marime text
Astăzi, fostul premier, Victor Ponta, află decizia Baroului București, în contextul în care europarlamentarul Monica Macovei a depus o cerere privind excluderea lui din avocatură, potrivit stiripesurse.ro.
 
Decanul Baroului, Ion Dragne, a spus că nu există în lege un text care să precizeze că, dacă unei persoane i s-a retras titlul de doctor în Drept, i se retrage de drept şi titlul de avocat.
 
Monica Macovei a fost prezentă și marțea trecută la ședința Consiliului Baroului București, când aceasta a fost amânată.

„Eu doresc aplicarea legii, nu am treabă cu personajul Ponta. Victor Ponta a intrat cu scutire de examen în Baroul Bucureşti pentru că avea titlu de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educaţiei, ca atare nu mai poate să rămână avocat. O soluţie juridică, de exemplu, poate fi ca Baroul, în simetria actelor administrative, să-i retragă scutirea de examen şi atunci automat nu mai poate fi avocat decât dacă dă examen. Să dea şi el examen ca alţi avocaţi", afirma Monica Macovei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii