Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru absolvenţii unor studii neautorizate

ro

26 Aug, 2015 23:50 1429 Marime text
Ordonanţa privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate a fost aprobată, miercuri, de Guvern. Actul normativ prevede şi sancţiuni viitoare pentru instituţiile de învăţământ care şcolarizează fără autorizare, informează romaniatv.net.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la România TV că studenţii înmatriculaţi înainte de anul 2011, care au urmat cursuri neautorizate, vor primi diplome de studii recunoscute. „Este vorba despre universităţi acreditate din România care au şcolarizat în condiţii care nu au fost pe deplin conforme. Universităţile au acţionat în patru moduri: au şcolarizat peste capacitatea maximă de scolarizare; au şcolarizat la o formă de învăţământ care nu a beneficiat de acreditare (de exemplu, au avut acreditare pentru cursuri de zi şi au şcolarizat şi la forma de învăţămant ID sau FR); au avut acreditare pentru o anumită limbă şi au şcolarizat într-o altă limbă; au avut acreditare pentru o anumită locaţie geografică şi au şcolarizat în alte locaţii geografice", a explicat Sorin Cîmpeanu.
 
Oficialul din Educaţiei a mai adăugat că, începând cu anul 2015, sancţiunile vor fi drastice în cazul instituţiilor de învăţământ care vor avea programe de studii neautorizate. „Sancţiunile sunt de zece ori cuantumul taxelor şcolare încasate pentru un program de studiu care nu a funcţionat în condiţii de deplină legalitate”, a adăugat ministrul Educaţiei.
 
Sursa foto: www.usnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gigi Spirache 29 Aug, 2015 10:28 Nu sunt vesti bune, sunt vesti normale. Asa este daca nu au venit cu niste norme metrodologice la legea invatamantului din 2004. Au dat posibilitatea sa interpreteze fiecare dupa ureche. De aceea, nici nu pot sa se opuna eliberarii acestor diplome, fiindca nu exista cadrul legal. A trebuit sa vina cu Legea 1/2011, mult blamata la vremea aceea, ca sa puna capat unor asemenea practici (a se vedea ca numai promotiilor anterioare 2011 li se vor elibera diplomele).