Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmare a percheziţiilor de ieri din Constanţa Patru tone de sturion şi o mie de kilometri de plase monofilament confiscate

ro

17 May, 2014 08:35 2303 Marime text
Ieri dimineaţă, peste 400 de poliţişti au efectuat 48 de percheziţii în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Galaţi, dar şi în municipiului Bucureşti. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precum. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi braconaj piscicol.

Ca urmare a descinderilor organizate au fost confiscate patru tone de sturion, 80 de kilograme de icre negre, 250 de kilograme de calcan si peste o mie de kilometri de plase au fost confiscate şi încărcate în patru camioane şi o ambarcaţiune a Poliţiei de Frontieră, potrivit Mediafax.

Cnform unui comunicat al Poliţiei Române, acţiunea era pregatită împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă încă de la sfârşitul anului 2012. În urma cercetărilor, anchetatorii au stablit că peştele era braconat din Dunăre şi Marea Neagră, după care era preluat de intermediari care îl transportau până la Bucureşti, unde îl vindeau, mai departe, administratorilor de restaurante de lux, mai informează Mediafax. În Bucureşti, poliţiştii au verificat mai multe restaurante din parcul Herăstrău şi cartierul Francez, suspectate că ar fi achiziţionat peşte de la braconieri. În acelaţi timp, anchetatorii au verificat şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor. Mediafax mai informează că anchetatorii au descins şi la o fermă de strurioni din localitatea Tămădau, judeţul Călăraşi, construită cu fonduri europene, pentru a se stabili dacă administratorul afacerii respectă normele impuse de UE.
De asemenea, în sprijinul activităţilor procedurale efectuate, au fost angrenate trei elicoptere ale IGAv - MAI care au transportat 60 de poliţişti pe raza localităţilor Sfântu Gheorghe şi Sulina, judeţul Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii