Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou tip de concediu pentru angajaţii români care doresc să înfieze un copil

ro

11 Aug, 2016 17:15 1617 Marime text
De mâine, angajatorii români vor fi obligaţi să acorde un nou concediu salariaţilor, care se numeşte concediu de acomodare și are o durată de un an. Mai mult, acesta este plătit şi se acordă celor care vor să înfieze un copil, potrivit B1 TV.

Acest concediu se poate acorda tuturor celor care realizează venituri impozabile.

„Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, activităţi independente sau activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum un an, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară, raportată la indicatorul social de referinţă, în cuantum de 3,4 ISR”, se arată la articolul 46, indice 1, din lege.

Valoarea ISR este acum de 500 de lei, deci indemnizaţia lunară pentru cei care vor beneficia de acest concediu este de 1.700 de lei, mai arată B1 TV.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii