Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un minor, implicat în lovirea şi sechestrarea unei persoane

ro

01 Oct, 2015 15:59 1235 Marime text
Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat, astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Niţă Vasile şi inculpatul minor B. C.-I., ambii cercetaţi în stare de reţinere, primul sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal în formă continuată şi lovire sau alte violenţe în formă continuată, iar cel de-al doilea sub aspectul săvârşirii infracţiunii complicitate la lipsire de libertatea în mod ilegal.
Din probele administrate până în acest moment procurorii au constatat că în urma unei înţelegeri prealabile, inculpatul minor B. C.-I. a indus-o în eroare pe persoana vătămată S.M. în sensul că inculpatul Niţă Vasile, fostul său prieten, ar fi internat în spital în urma unui accident de circulaţie şi la solicitarea acesteia de a merge în vizită, în ziua de 23.09.2015, în jurul orei 15.00, i-a facilitat spre surprinderea persoanei vătămate întâlnirea cu inculpatul Niţă Vasilică care se afla la intersecţia străzii Labirint cu bulevardul I. C. Brătianu din municipiul Constanţa.
Aici, persoana vătămată a fost determinată să urce în autoturismul marca Ford cu nr. de înmatriculare 1038-GGS aparţinând inculpatului Niţă Vasile, care l-a condus pe traseul Constanţa - DN3 - Valu lui Traian - Murfatlar, fiind împiedicată cu sprijinul inculpatului minor B. C.-I., dar şi prin limbajul agresiv şi comportamentul violent manifestat de inculpatul Niţă Vasile să coboare din autoturism şi împotriva voinţei sale a fost condusă într-un loc izolat la marginea unei liziere de pădure de la ieşirea din localitatea Murfatlar spre Ciocârlia, unde inculpatul Niţă Vasile a continuat să exercite acte de violenţă asupra persoanei vătămate, după care a obligat-o să-l urmeze la domiciliul său din oraşul Murfatlar şi a împiedicat-o să părăsească imobilul până în ziua de 24.09.2015, când datorită unei împrejurări favorabile, persoana vătămată a reuşit să fugă.
În urma loviturilor primite, persoana vătămată a necesitat pentru vindecare un număr de cinci-şase zile de îngrijiri medicale.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii