Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un consilier local din cadrul Consiliului Local Corbu a rămas fără mandat. De ce a fost luată această măsură

ro

17 Jan, 2018 11:08 1226 Marime text
Având în vedere adresa Partidului Uniunea Națională pentru Progresul României înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa prin care a fost comunicată Hotărârea Filialei Județene Constanța a PUNR privind excluderea din partid a lui Stan Alexandru Gurgui și implicit din cea de consilier local în cadrul Consiliului Local Corbu, Prefectul Judeţului Constanţa, Ioan Albu, a emis Ordinul nr. 12/2018 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de consilier local din cadrul Consiliului Local Corbu a lui Stan Alexandru Gurgui .

Potrivit Prefecturii Județului Constanța, ordinul a fost emis în temeiul prevederilor art.9, alin.(2) litera h^1, ale art.12, alin.(3) din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare precum şi ale art.26, alin.(1) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului.

Astfel, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, locul de consilier local se declară vacant.

Serviciul Juridic - Achiziţii a comunicat prezentele Ordine factorilor interesaţi pentru ducerea lor la îndeplinire.

”Prezentul Ordin poate fi atacat în faţa instanţei de contencios administrativ în condiţiile şi în termenele Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare” au mai precizat reprezentanții Prefecturii Județului Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii