Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR a organizat o amplă activitate culturală dedicată „Universului poetic eminescian”

ro

15 Jan, 2016 21:51 2069 Marime text
 
Împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu a fost marcată și în cadrul comunității tătare. Cu acest prilej, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, prin Organizația de Femei a filialei Constanța, a organizat, astăzi, o amplă activitate culturală dedicată „Universului poetic eminescian”.
 


Versurile eminesciene au răsunat deopotrivă în limba română, dar și în limba tătară, în interpretarea doamnelor din cadrul Organizației de Femei și a tinerilor comunității. În deschiderea evenimentului, profesor Güner Akmolla a vorbit despre poetul Mihai Eminescu, „un geniu în cultura tătară”, iar profesor Neriman Ibraim a realizat o paralelă între poeții Mihai Eminescu și Hamdy Giray bay, temele analizate fiind natura și dragostea.
 


La activitate au participat și președinta Organizației de Femei a UDTTMR, Turchian Bari, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, președintele Filialei Constanța, Ali Beazit.
 


„Felicit doamnele din cadrul Organizației de Femei” a UDTTMR Constanța, coordonate de doamna președintă Ela Ziadin, care s-au implicat în organizarea acestei activități și le adresez o invitație domnilor să participe și dânșii, pe viitor, în număr cât mai mare, la astfel de evenimente. Eminescu este un reper cultural și pentru noi, tătarii din România, este o personalitate, poetul nepereche ale cărui versuri ne sunt dragi, multe poezii fiind traduse și în limba tătară”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii