Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

09 Sep, 2023 15:53 1285 Marime text


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează sâmbătă, 9 septembrie, „Turneul Campionilor la Kureș - 2023”, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Competiția are loc în aceste momente, în Parcul Tăbăcăriei – Constanța (perimetrul din spatele Restaurantului Zodiac) și va marca încheierea sezonului de kureș al anului 2023.

 
Potrivit UDTTMR, competiția se va desfășura pe două categorii.

„Kureş-ul este un sport strămoşesc, vechi de mii de ani, având originea în Asia Centrală.

Fiind un sport de masă, el este destinat amatorilor. În cadrul competițiilor de kureș, luptătorii îşi pun în valoare însuşirile fizice şi psihice, făcând dovada cinstei, dreptății, curajului şi dibăciei etnicilor tătari, comunitatea tătară din România făcându-se remarcată prin însăși faptul că este singura comunitate etnică ce are un sport tradițional.

În demersul de promovare, competiţiile de kureş au devenit astfel o tradiție pentru localităţile din România în care trăiesc etnici tătari, ele transformându-se, în timp, în adevărate sărbători la care iau parte atât tătarii, cât şi populația majoritară și reprezentanți ai altor comunități etnice“ - au mai precizat reprezentanții UDTTMR.



Mai multe imagini de la eveniment puteți vedea în secțiunile „Galerie foto“ și „Video“ ale materialului.



Citește și:


Știri Constanța azi.Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii