Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

03 Sep, 2023 17:53 1947 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în perioada 1 – 4 septembrie 2023 cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Astăzi, duminică, 3 septembrie, de la ora 18.00, are loc spectacolul de gală pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din Constanța. Toate ansamblurile participante la acest festival vor performa în această seară.

La eveniment este prezent și Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf

Potrivit unui comunicat al UDTTMR, de aproape trei decenii, Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a devenit un reper al vieții culturale din județul Constanța, el desfășurându-se atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ unde trăiesc comunități mari de etnici tătari.

„Un adevărat promotor al valorilor identitare tătărești, dar și un mesager al multiculturalității dobrogene, festivalul își deschide an de an porțile pentru toți cei care iubesc valorile tradiționale. Intrarea la toate spectacolele va fi liberă. Și anul acesta, pe scena festivalului vor evolua alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.
Evenimentul, realizat pentru al doilea an consecutiv cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, s-a deschis vineri, 1 septembrie 2023.

UPDATE: 

„Avem 18 ansambluri din 5 țări, inclusiv din România. Au venit ansambluri foarte bune din exterior, dar avem și din țară ansamblurile de la câteva minorități, iar lângă ei vor fi și ai noștri, cele 7 ansambluri ale Uniunii. Poate nu întotdeauna reușim să îi mulțumim pe absolute toți membrii comunității dar îi asigur că UDTTMR încearcă și de cele mai multe ori reușim nu doar să menținem unită această comunitate ci și încrederea că tradițiile noastre, limba noastră nu vor pieri niciodată. Ne pregătim pentru 13 decembrie când avem sprijinul și promisiunea că vom face Ziua Tătarilor la Sala Sporturilor din Constanța“ - a precizat Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.

Sunt 18 ansambluri prezente la eveniment și fiecare este premiat pe rând. Sunt ansambluri și din străinătate, mai exact din țări precum Macedonia, Georgia sau Azerbaidjan. 





Citește și: 

Știri Constanța aziParadă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii