Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenurile circulă cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor ridicate

ro

18 Jun, 2016 20:14 1542 Marime text
Din cauza temperaturilor ridicate, trenurile circulă cu restricţii de viteză în sudul ţării, anunţă Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
Pentru trenurile de marfă viteza a fost limitată la 50 de kilometri la oră, din cauza temperaturilor ce la nivelul şinei de cale ferată pot depăşi 50-55 de grade C.
 
Limitarea vitezei a vizat trenurile care tranzitează judeţele din jumătatea de sud a ţării, respectiv trenurile care circulă pe anumite tronsoane de pe raza regionalelor CF Craiova, Bucureşti, Braşov şi Constanţa, unde la umbră au fost înregistrate temperaturi de 35-37 grade Celsius.
 
„Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de toate administraţiile de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. În aceste intervale orare, personalul feroviar efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, prin verificarea directă a căii şi măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină", potrivit CFR.
 
Compania le recomandă călătorilor să solicite informaţii despre graficul de circulaţie la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, sau la numărul de telefon 021/9521.
 
Amintim că ANM a emis, astăzi, o nouă avertizare meteo prin care atenţionează că în regiunile sudice vremea se va menţine caniculară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii