Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Teodor Meleşcanu, chemat la DNA

ro

04 Sep, 2015 09:23 1962 Marime text
 
În urma cu scurt timp, fostul ministru de Externe şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe Teodor Meleşcanu a ajuns la sediul DNA. Potrivit unor surse, este posibil ca vizita sa la DNA să aibă legătură cu dosarul votului din Diaspora, dat fiind că acesta conducea Ministerul de Externe în perioada celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.
De asemenea, numele fiicei lui apare într-un dosar al fostului consilier prezidenţial George Scutaru. Procurorii DNA ar fi dat de urma mitei de 170.000 de euro care ar fi fost primită de fostul consilier prezidențial, George Scutaru.  Banii primiţi de acesta ar fi fost spălaţi printr-o firmă la care era acţionar în proporţie de 60%, iar fiica lui Teodor Meleşcanu, Marina Meleşcanu, deţine 30%. Societatea în care Scutaru şi fiica lui Teodor Meleşcanu sunt parteneri a fost înfiinţată de fostul consilier prezidenţial în 2001. Relaţia dintre Scutaru şi familia Meleşcanu este veche. Scutaru a fost consilierul de imagine al fostului director al SIE în perioada 1998 şi 2001. În 2005, George Scutaru era acţionar majoritar, iar Marina Meleşcanu şi Victor Şraer împărţeau 30, respectiv 10% din acţiuni. În 2013, Scutaru a ieşit din afacere şi a cedat acţiunile sale către Ana Maria Şraer. 

UPDATE, ora 10.00:

Surse judiciare au declarat, pentru România TV, că Meleşcanu ar fi fost audiat în calitate de martor într-un dosar al unui medic. Sursele citate precizează că ar fi vorba de generalul Ioan Sîrbu, fost şef al Spitalului Militar Central din Bucureşti şi fost şef al Direcţiei Medicale din Ministerul Apărării Naţionale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii