Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu - Votul prin corespondență este birocratic și poate fi fraudat

ro

13 Oct, 2015 20:21 1578 Marime text
Călin Popescu Tăriceanu consideră că votul prin corespondență are două impedimente majore, este birocratic și poate fi fraudat, motive pentru care ALDE propune un sistem de vot simplu, similar celui din Germania.
 
„Modalitatea de vot prim corespondență are două impedimente majore. Primul impediment major este cel birocratic - formalitățile, procedurile care trebuie urmate de cei care doresc să își exprime votul sunt foarte greoaie. În loc să facilităm accesul neîngrădit al românilor din străinătate la vot, mai mult îl îngreunăm. (...) Al doilea impediment este posibilitatea de fraudare foarte mare. Ar trebui să învățăm din experiența altor țări în această privință. Toate țările care au practicat acest sistem în ultima perioadă ne-au explicat că s-au înregistrat fraude importante. Și acum în unele țări occidentale din cauza practicării acestui sistem alegerile nu pot să fie validate în toate colegiile electorale pentru că sunt în permanente contestații", a afirmat astăzi Tăriceanu după ședința Comisiei pentru fuziune a ALDE, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, a precizat că le-a prezentat și celor de la PNL acest lucru și constată că „nu este dorința românilor din străinătate de a vota prin corespondență, ci dorința PNL".
 
Sursa foto: bvz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii