Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânără cu probleme psihice, ţinută legată precum animalele de propria mamă

ro

08 Sep, 2016 09:13 1670 Marime text
O tânără cu probleme psihice dintr-o comună din Iaşi este ţinută legată de mama ei ca animalele. Fata, acum în vârstă de 28 de ani, a trăit toată viaţa legată cu sârmă, cu mâinile la spate, mai rău ca deţinuţii. Potrivit România TV, mama recunoaşte că tratamentul este barbar, dar spune că altfel nu o poate îngriji, tânăra s-ar automutila dacă ar fi dezlegată.
 
Cazul şocant a fost descoperit în localitatea Probota. Tânăra are probleme psihice din naştere. De o viaţă întreagă trăieşte ca un animal, este legată şi ţinută în curte cât e ziua de lungă. Mama recunoaşte că ea este cea care îşi supune propria fiică la tratamentul inuman pentru a o putea îngriji.
 
Şi vecinii ştiu de situaţie, de 28 de ani însă nimeni nu a luat vreo măsură, astfel încât fata să fie dusă într-un centru unde să fie îngrijită.
 
Localnicii cred că femeia nu-și duce fiica într-un spital ca să nu piardă singura sursă de venit a familiei, indemnizaţia de handicap şi cea de însoţitor. Chiar și bătrâna are nevoie de cineva care să o îngrijească.
 
Cele două femei trăiesc într-o casă sărăcăcioasă, în cele mai rele condiții. Nu au nici apă, nici curent electric.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii