Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii ovidieni organizează „Workshop-ul pentru tinerii cercetători în matematică”

ro

21 May, 2014 14:07 2181 Marime text

„Workshop-ul pentru tinerii cercetători în matematică” se află deja la cea de-a patra ediţie şi se va desfăşura în perioada 22-23 mai, începând cu ora 9.00, în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
Acţiunea este organizată de studenţii şi profesorii din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, în parteneriat cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române (IMAR) şi University of Missouri - St. Louis, SUA.
Tineri cercetători din domeniul matematicii îşi vor prezenta lucrările împărţite pe secţiunile de algebră, teoria numerelor, geometrie, geometrie algebrică şi analiză, matematică aplicată şi ecuaţii cu derivate parţiale. Vor urma discuţii informale pe diverse teme matematice, de mare actualitate în domeniu, cu scopul de a iniţia şi consolida viitoare colaborări.
„Un alt scop al workshop-ului este ca studenţii din anii terminali, masteranzii şi studenţii înscrişi în programe doctorale să aibă posibilitatea să-şi prezinte primele rezultate personale într-un cerc de matematicieni care au confirmat deja, dar totuşi de vârstă apropiată ca a lor; acest lucru face ca tracul inerent primelor astfel de expuneri să fie atenuat, studentul începând să capete şi experienţă în activităţile de diseminare a rezultatelor proprii” a declarat conf.dr. Constantin Costara, unul dintre organizatorii manifestării.
Din comitetul de organizare fac parte lect.dr. Denis Ibadula, conf.univ.dr. Constantin Costara şi cercetător Cristi Enache, toţi trei de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, dar şi cercetătorii Sergiu Moroianu, Anca Daniela Macinic şi Liviu Ignat, de la Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, şi Adrian Clingher, de la University of Missouri - St. Louis, USA.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii