Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea Marina Travel, trimisă în judecată de procurorii DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

ro

08 Jan, 2018 16:35 2171 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
            SC MARINA TRAVEL SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,
            CÎRJĂ VASILE pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
           
Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în cursul anului 2009,  în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile privind ”Promovarea imaginii societății comerciale Marina Travel SRL pe piețele externe, inclusiv participarea la un târg internațional de profil, inculpata, ca persoană juridică,  a fraudat procedura de achiziție publică desfășurată în contextul menționat mai sus și a folosit la autoritatea contractantă – Ministerul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comerțului și Mediului de Afaceri, mai multe înscrisuri false și inexacte printre care și procesul verbal al ședinței de deschidere a ofertelor și raportul procedurii de licitație publică.

Aceste documente au fost puse la dispoziție de către inculpatul Cîrjă Vasile, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul societății Marina Travel SRL.

Prin aceste demersuri, inculpații au obținut fonduri nerambursabile în valoare de 120.858 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a comunicat că se constituie parte civilă.
 
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Cîrjă Vasile.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține masurile asigurătorii.

Citește și: 

Marina Travel SRL, trimisă în judecată de procurorii Anticorupţie, băgată în insolvenţă de una dintre firmele familiei Copos
 
Un nou dosar instrumentat de DNA Constanţa a fost trimis spre judecată
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii