Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă de pomenire a victimelor din Colectiv la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

ro

10 Dec, 2015 11:13 1649 Marime text
 
Mâine, începând cu ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul Inel II din Constanța, lăcaș de cult care-și va serba ocrotitorul, Sf. Spiridon, pe 12 decembrie.
 
Sâmbătă, începând cu ora 8.15, Întâistătătorul Tomisului, împreună  cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, urmată de slujba de Te Deum, cu ocazia aniversării zilei sale de naştere. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Teodosie va pomeni în fața Sf. Altar și victimele tragediei din clubul „Colectiv” din Capitală, la împlinirea a 40 de zile.
 
Totodată, Arhiepiscopul Tomisului va merge la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (de pe strada Unirii), unde va oferi masa de prânz celor 150 de persoane. De asemenea, va dărui o masă caldă celor 100 de vârstnici din Centrul de îngrijire și asistență din Poarta Albă.
 
„Acest moment este, pentru mine, o bucurie aleasă. Împlinirea unei vârste care, de acum, merge spre senectute, mă apropie tot mai mult de oamenii vârstnici, pe care i-am iubit întotdeauna și pe care i-am vizitat în fiecare an. În mijlocul lor găsești înțelepciune, experiență, dragoste. De aceea, vreau să stau cu ei la masă și de vorbă. Vreau să le împărtășesc dragostea de păstor acestor oameni, care au nevoie de afecțiune.
Am luat ca model pe părintele meu sufletesc, vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, care, de ziua dânsului, se retrăgea cu bătrânii de la azilul de pe strada Radu-Vodă din Capitală”, mărturisește Arhiepiscopul Tomisului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii