Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă de pomenire a reginei Ana, la Arhiepiscopia Tomisului? Ce spune preotul Eugen Tănăsescu

ro

03 Aug, 2016 15:52 1836 Marime text
Chiar dacă Majestatea Sa Regina Ana a României a fost membră a Bisericii Romano-Catolice, Arhiepiscopia Aradului a găsit de cuviinţă să oficieze slujbe de pomenire în cinstea Sa la Catedrala Sfânta Treime din Arad, dar şi la Biserica Ortodoxă din Săvârşin. Concomitent cu slujba de la Catedrala din Arad, o altă slujbă de pomenire a Majestăţii Sale Regina Ana a României a avut loc, luni seara, la Săvârşin – locul unde Familia Regală îşi petrecea marile sărbători creştine.
 
L-am contactat pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, pentru a afla dacă şi arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va oficia slujbe de pomenire a Majestăţii Sale Regina. „Conform rânduielilor bisericerşti nu se poate face parastas unei persoane de altă confesiune, decât cea ortodoxă. Însă,  Arhiepiscopia Tomisului, care face parte din Patriarhia Română  şi Mitropolia Munteniei şi a Dobrogei, se va supune rânduielilor date de Partriarhie. Preafericitul Daniel, patriarhul României, deja a dat un mesaj de condoleanţe. Dacă Patriarhia va rândui slujbe de pomenire a  Majestăţii Sale Regina Ana, Arhiepiscopia Tomisului va respecta rânduielile“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.
 
Majestatea Sa Regina Ana a României s-a stins luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, Elveţia. Sicriul va fi adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi Palatul Regal din Capitală (11 august). Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Majestatea Sa Regina Ana ar fi împlinit 93 de ani pe 18 septembrie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii