Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sirian, prins în timp ce încerca să intre pe ascuns în România

ro

18 Nov, 2016 16:40 1878 Marime text
Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat într-o benzinărie, în zona adiacentă a PTF Giurgiu, un cetățean sirian care a încercat să intre ilegal în țară, pe jos, ajutat de două călăuze, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de ITPF Giurgiu.
 
'Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat în noaptea de joi spre vineri o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, pe lângă camioanele ce staționau pe sensul de intrare în România, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră. Bărbatul a fost reținut și condus la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că este cetățeanul sirian Halil W., în vârstă de 19 ani', se arată în comunicatul de presă.
 
Polițiștii de frontieră au extins verificările și au identificat în zona adiacentă punctului de trecere a frontierei, 'într-o benzinărie, un cetățean român de origine siriană și un cetățean sirian cu rezidență în România, Ahman H. și Mustafa K, în vârstă de 31, respectiv 28 de ani, care au intrat legal în țară prin PTF Giurgiu'.
 
În cadrul cercetărilor, aceștia au declarat că l-au luat la ocazie pe Halil W. de pe teritoriul Bulgariei și l-au transportat până în apropierea punctului de frontieră.
 
Călăuzele sunt cercetate pentru complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoana care a încercat să se sustragă de la controlul de frontieră a fost predată, conform protocolului româno-bulgar, Poliției de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii