Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, după debutul victorios de la Turneul Campioanelor - „Am jucat exact ce trebuia să joc“

ro

23 Oct, 2016 20:28 1391 Marime text
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, astăzi, după debutul cu victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore, 6-2, 6-4 cu Madison Keys, că a jucat exact ce trebuia în meciul cu americanca.
 
"M-am simțit foarte bine azi pe teren. A fost mai bine pentru mine că o știam. Am jucat de câteva ori anul acesta, am câștigat de fiecare dată, deci aveam un avantaj. Totuși, am jucat un tenis bun. Cred că am jucat exact ce trebuia să joc împotriva ei. Am fost concentrată, totul a mers cum îmi doream, deci sunt mulțumită de jocul meu'', a declarat Halep după meci.
 
"Am juca la Montreal contra ei, iar suprafața de acolo a fost rapidă și am simțit puterea ei. Suprafața de aici (Singapore, n. red.) a fost mai puțin rapidă, am putut să manevrez jocul mai bine. Mingea vine jos și cred că mi se potrivește . E bine că am fost tare pe picioare'', a mai spus românca, potrivit site-ului WTA.
 
Simona s-a arătat mulțumită și de încurajările primite din tribune: "Atmosfera e ca și cum aș fi acasă de fiecare dată când joc, deci e foarte plăcut. Am văzut multe steaguri (ale României, n. red.) în tribune, iar asta face să fie și mai special''.
 
''Cred că una dintre atuurile sale e acela că te face să simți că trebuie să dai mai mult, să riști mai mult'', a comentat Keys după meciul cu Halep.
 
Halep a comentat și intervenția antrenorului său în setul al doilea: "În primul ghem din setul al doilea am avut două mingi de break și am ratat un forehand foarte simplu. Am fost un pic iritată. L-am chemat pe Darren (Cahill, n. red.) la 2-1 pentru Madison. Mi-a spus să mă calmez și asta e tot ce am făcut. Apoi am fost concentrată în continuare. Am simțit că revine, a jucat din ce în ce mai bine, și a trebuit să joc fiecare punct. Cu Madison e mereu important să joci fiecare punct și să câștigi fiecare punct".
 
Halep are cel mai bun bilanț general cu adversarele din Grupa Roșie (11-7 după victoria cu Keys), comparativ cu Kerber (9-13, după succesul cu Cibulkova), Cibulkova (7-10) și Keys (5-10).
 
Legat de victoria obținută duminică, în perspectiva calificării în semifinale, Halep a afirmat: "Nu e vorba de presiune. Cred că e vorba de încredere.
Își dă încredere, dacă învingi ești mai optimistă. Când intri în al doilea meci spui că simți jocul, simți terenul, te simți foarte bine. Deci pot juca cel mai bun tenis al meu și să dau totul, fără să mă gândesc la scor."
 
Halep, liderul la zi al grupei, va juca următorul meci cu Angelique Kerber, liderul mondial și principala favorită, marți, de la 14,30 (ora României). Românca are 4-3 în meciurile directe, dar Kerber s-a impus de trei ori anul acesta, iar Simona doar o dată. Kerber a învins în ultima partidă, în semifinale, la Cincinnati, cu 6-4, 6-3.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii